Økning av ladekapasitet i garasjene - statusoppdatering

På generalforsamlingen 2023 ble det vedtatt at borettslaget skulle oppgradere infrastrukturen for ellbillading i garasjene. I forkant og etterkant av generalforsamlingen har en arbeidsgruppe jobbet med å finne den optimale løsningen og leverandøren av dette.

I slutten av juni ble det signert en avtale med Elaway om oppgradering av elbilanlegget. Elaway startet opp arbeidet i august via installatør MF Engineering. Det var planlagt at anlegget skulle være ferdigstilt ila oktober.

For å ferdigstille arbeidet er installatør avhengig av nettselskapet Elvia, for å oppgradere effekten av strøm inn til borettslaget. Dette har vært kjent hele tiden og installatør sendte tidlig i august henvendelse til Elvia for å nødvendige avklaringer. Dessverre har prosessen med Elvia gått tregere enn forventet og derfor har ikke arbeidet blitt ferdigstilt som planlagt. Installatør venter fortsatt på noen nødvendige avklaringer fra Elvia og vi har derfor per nå ingen fastsatt dato for ferdigstillelse. Ettersom det etter all sannsynlighet blir behov for graving, anslår vi at ferdigstillelse blir etter at telen er borte.

Når ladeanlegget blir ferdigstilt vil nåværende ladestasjoner som er av typen Defa måtte byttes ut. Gjennom løsningen som er valgt vil ladestasjonen Zaptec Pro benyttes. Beboere som ønsker å lade må opprette kundeforhold hos Elaway og hver enkelt vil betale for faktisk forbruk. Det vil være mulig å leie ladestasjonen eller kjøpe ladestasjonen. Foreløpig pris for dette er:

  • Leie av ladestasjon: 249,- pr måned, som inkluderer driftsabonnement.
  • Kjøp av ladestasjon: 14.900,-, pluss driftsabonnement på 59,- pr måned.

Det kommer mer detaljert informasjon om dette når det nærmer seg ferdigstillelse. Det gjelder også hva som vil gjøres med de som nå har installert Defa ladere og dermed må skifte ut disse.

Med hilsen

 

Styret