Utførende entreprenør har signalisert at de blir ferdig med oppgraderingen innen 4. oktober. Det vil da være mulig å installere nye ladere fra og med 7. oktober. Dette er dessverre en forsinkelse fra opprinnelig plan som var ferdigstillelse 25. september.

Det som gjenstår, er graving av REN-grøft opp langs Tårnbyveien. Det får ingen konsekvenser for parkeringsplasser.

Elaway, som er leverandøren av ladeanlegget, har gitt oss beskjed om at det nå er åpnet for bestilling av ladestasjoner gjennom portalen deres (https://elaway.io/no/drivers/onboarding/). Så de som skal bestille ladestasjon kan nå gjøre dette gjennom Elaway, så vil dere bli kontaktet fortløpende for installasjon. Mer informasjon om dette står på eget infoskriv fra Elaway. Frem til og med 31.12.2024, så gjelder følgende priser:
-Kjøp av ladestasjon: 14.900,-, pluss driftsabonnement på 59,- pr måned.

-Leie av ladestasjon: 260,- pr måned, som inkluderer driftsabonnement.
Etter 01.01.2025, så har Elaway gitt beskjed om at prisen for kjøp av ladestasjon er 18.900,-. De begrunner dette med en høy prisøkning på ladestasjonene inn til dem.


VIKTIG INFO OM DEFA-LADERNE.
Det er flere beboere som i dag har installert DEFA-ladere. Disse ladestasjonen ble det sagt i starten av prosjektet, at måtte tas ned ettersom de ville ta effekt fra det nye anlegget. Men ettersom løsningen fra Elvia med ny trafo var annerledes enn først prosjektert, så vil den nye løsningen gå på en kurs. Det betyr at DEFA-laderne ikke vil forstyrre det nye anlegget. Derfor har vi vurdertdet slik at de som ønsker å beholde DEFA-laderne kan gjøre dette med samme vilkår som i dag. Det vil si at man betaler en fast månedlig sum på 450,- for lading. Denne summen vil kunne endre seg i fremtiden, blant annet avhengig av utviklingen i strømprisene. De som bytter over til Elaway beholder sin DEFA-lader og kan selge den, bruke den andre steder etc. Men det gis ingen kompensasjon for utskiftning av DEFA-laderne.


DEFA-laderne må fortsatt ha en maks ladehastighet på 10 ampere, som tilsvarer 2,3 kW.
Kapasiteten på det nye systemet er avhengig av antall garasjer på rekken og ladestasjonen blir styrt av en laststyring som fordeler effekten mellom laderne.
Hver kurs har 44kW, mens ladestasjonen vil ha en maks effekt på 22kW. Det vil si at to biler kan lade samtidig med full effekt, mens effekten blir mindre jo flere som lader. Eksempel:
En kurs basert på antall garasjer på rekken, f.eks 20 plasser gir da 44kW/20=2,2kW om alle 20 ladestasjoner lader likt.
En kurs basert på antall garasjer på rekken, f.eks 15 plasser gir da 44kW/15=2,9kW om alle 15 ladestasjoner lader likt.
I tillegg er det verdt å merke seg at ikke alle biler kan ta imot 22kW, da det styres av onboard laderen i bilen.


Ta kontakt for eventuelle spørsmål knyttet til bestilling av ladestasjon eller andre spørsmål.

Med hilsen

Styret